Cemal Kutay:
Omuzlarınızın üzerindeki dava büyük. Karşınıza bir çok engel çıkaracaklardır. Sizleri gördüm, son uykumu rahat uyuyacağım.
İlhami Soysal:
Ben son derece olumlu buldum. Çağdaş düşüncelerin dile getirilmesi, ileriye dönük, gençliğe dönük olması bence çok önemli.
Prof. Dr. Devrim Erbil:
Sizin gibi genç ve seçkin bir kuşağın Atatürkçü düşünceye sahip çıkması, onu geliştirecek boyutta etkinlikler düzenlemesi son derece anlamlı ve desteklenmesi gereken bir girişim.
Cahit Tanyol:
Böyle bir ortam, böyle bir gençlik, gerçekten umut verici.
  • 3 Mayıs 2003’te Kıbrıs’ta düzenlenen “Kıbrıs İçin Gerçek Çözüm” adlı konferans sonrasında açılan şeref defterinden;

KKCT Sayıştay Başkanı Soner Vehbi

Bilim Araştırma Vakfı'nın organizasyonunda "Kıbrıs İçin Gerçek Çözüm" konulu bugünkü konferans tek kelime ile muhteşem.

Sayın Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş'ın vurguladıkları gerçeklerle Kıbrıs Türk'ünün geleceği için nasıl ve hangi fikirlerle direneceği açık şekilde belirlenmiştir. Yeter ki, Türkiye, Kıbrıs ve diğer Türk devletlerinin birlik ve beraberliği sağlansın. Türklük dünyası bireyleriyle, idarecileriyle, medyasıyla bir bütün oluştursun. Bilim Araştırma Vakfı'na ve değerli yöneticilerine bu konferansa katılma onurunu bana lütfettikleri için çok teşekkür ederim. Katkılarınız daim olsun.

Soner Vehbi
KKTC Sayıştay Başkanı

Zorlu Töre

Milli Dava nasıl kaaznılır? Direnmek... Direnmek ve yine direnmek. Kıbrıs, Türk Milletinin milli davasıdır. Bu milli dava 1974 mutlu barış harekatıyla zafere ulaşmıştır. 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanıyla pekiştirilmiştir. Biz Kıbrıslı Türkler, anavatanımız Türkiye'yle birlikte sonsuza dek bu toprakları "Ne Mutlu Türküm Diyene!" ifadesinde yer alan ulvi bir ruhla koruyacağız.

Ne Avrupa, ne Amerika, ne Rusya, ne Birleşmiş Milletlerin baskıları Türklüğü Kıbrıs'ta teslim alamayacaktır.

Çok topraklar kaybettik, Avrupa'ya yaranamadık. Artık yeter...

Yaşasın Türkiye, yaşasın KKTC, yaşasın Türk dünyası...

Zorlu Töre

Irak Türkleri Derneği Başkanı
Prof. Dr. Ekrem Pamukçu

Bilim Araştırma Vakfı'nın Türk Dünyası davasına verdiği değer ve hizmetten ötürü Irak Türkmenleri adına teşekkür eder, bütün dava arkadaşlarından Allah razı olsun, derim.

Prof. Dr. Ekram Pamukçu
Irak Türkleri Derneği Başkanı

A. Mete Alpman
Yeniçağ Gazetesi Haber Müdürü

Olumlu girişim ve çabalarınızı kutluyor, devamını diliyorum.

A.Mete Alpman
Yeniçağ Gazetesi Haber Müdürü
03/05/2003 KIBRIS

Av. Şenol Özel

Sadece Kıbrıs davası değil, Türk dünyası davasını savunduğunuzu, Atatürkçü Kimliği savunmanızı bilmek beni sevindirip, onurlandırmaktadır. Sevgilerimle...

Av. Şenol Özel

T.C Büyükelçisi

Bilim Araştırma Vakfı'nı Kıbrıs'ta Gerçek Çözüm konulu bu konferansı gerçekleştirilmesinden ötürü kutlarım. Saygılar sunarım.

T.C. Büyükelçisi

İskeçe Müftüsü
M. Emin Aga

İçişleri Eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nahit Menteşe

Yavru vatanımıza gelmekten büyük heyecan ve mutluluk duydum. Bu güzel, faydalı konferans için Bilim Araştırma Vakfı'na tebriklerimi, teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla,

Nahit Menteşe
İçişleri Eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı

Çevre Eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar

Bilim Araştırma Vakfı'nın etkinliklerini canı gönülden kutluyor, başarılar diliyorum.

Yavru vatan K.K.T.C. mücahitleri, Dr. Fazıl Küçük'leri, Cengiz Topel'leri ve diğer şehitlerimizi rahmetle anıyor, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a şükranlarımla birlikte hayranlığımı ifade etmekte güçlük çekiyorum.

A. Hamdi Üçpınarlar
Çevre Eski Bakanı

Araştırmacı-Yazar Dr. Erol Kufi

Kıbrıs'ta barışı sağlamak için GLOBAL ÇÖZÜM.

Dr. Erol Küfi
Aaraştırmacı Yazar
Pan Magazin/Lefkoşa

KKTC Meclis Başkanı Dr. Vehbi Sertel

Bilim Araştırma Vakfı'nın bugün yavruvatan Kıbrıs'ta düzenlemiş olduğu toplantı, bizleri son derece duygulandırmış ve de bizlere güven vermiştir.

Kıbrıs Türk'ü bugünkü mutlu duruma anavatan Türkiye ile birlikte gelmiştir. Bundan sonraki mücadelesini de yine aynı şekilde anavatanı ile birlikte sürdürecek ve bunda mutlaka muvaffak olacaktır.

Dr. Vehbi Z. Sertel
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı