BİLİM ARAŞTIRMA VAKFI
1200. KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRDİ

Allah'ın Varlığının Bilimsel Delilleri Tüm Dünyada

1997 yılında BAV tarafından uluslararası düzeyde gerçekleştirilmeye başlanan "Yaratılış Gerçeği" konferanslar dizisi tüm dünyaya yayılıyor.

Dünyanın birçok ülkesinde büyük bir ilgi gören ve yüksek bir izleyici katılımıyla gerçekleştirilen konferanslar ülkemizde ve Yavru Vatan Kıbrıs’ta devam ediyor.

Lefkoşe'de, Arabahmed Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans ile Yaratılış Gerçeği konferanslarının sayısı 1200'e ulaştı. İnsanın Yaratılış Mucizesi isimli konferansa olan yoğun ilgiden dolayı, 1000 e yakın katılımcı konferansı salon dışından izlemek zorunda kaldı. Konferansın ilk bölümünde 'İnsanın Yaratılış Mucizesi' başlıklı konuşma yapıldı.

Kusursuz Bir Makine: İnsan

Büyük ilgi toplayan konferansın ilk bölümünde 20. yüzyıldaki bilimsel gelişmelerin özellikle yüzyıllardır merak edilen bir sorunun; "İnsanın nasıl var olduğu" sorusunun cevabının bulunmasını sağladığı çarpıcı örneklerle anlatıldı.

Konuşmacı şunları söyledi:

"İnsan vücudu içinde çok sayıda hassas denge vardır. Birbirine tamamen bağlı çalışan sistemlerin, vücuttaki diğer sistemlerle olan kusursuz bağlantısı sayesinde insan hayati fonksiyonlarını hiçbir aksama olmadan gerçekleştirebilmektedir. Üstelik bunları, özel bir çaba göstermeden, hiçbir zorlukla da karşılaşmadan yapmaktadır. Hatta tüm bunlar olup biterken çoğu zaman kişinin bunlardan haberi bile olmaz. Midesindeki sindirimin ne zaman başlayıp ne zaman bittiğinden, kalbinin ritminden, kanın vücuttaki gerekli yerlere tam da en gereken maddeleri taşımasından, görmesinden, duymasına kadar çoğu şeyden insanın haberi dahi olmaz.

İnsan vücudunda kusursuz bir sistem kurulmuştur ve mükemmel bir şekilde işlemektedir. Bu gökten yere her işi evirip düzene koyan Allah'ın yaratmasıdır. Allah evrendeki her şeyi, her detayı, tüm canlıları gereken özelliklere sahip olarak yaratmıştır. İnsan vücudu da detaylı incelendiğinde fark edilen tasarım Allah'ın yaratma sanatındaki örneksizliğin ve eksiksizliğin bir delili olarak karşımıza çıkar."

İkinci bölümde ise Harun Yahya'nın eserlerinden faydalanılarak hazırlanmış olan 'Dünya Hayatının Gerçeği' isimli belgeselden kısa bir bölüm izlendi. Konferansın son bölümünde ise 'Hareket ve Yürüme Sistemi' isimli konuşma multivizyon eşliğinde gerçekleştirildi. Araştırmacı Turgut Aksu konuşmasında şunları söyledi:

“Küçücük bir bebek iken bir iki sendelemeden sonra ayağa kalkar ilk adımımızı atar ve yürürüz. Daha sonra yürümek bizim için hiçbir zaman sorun olmaz. Yapılan bilimsel araştırmalar, yürümenin oldukça karmaşık bir işlemler dizisi olduğunu göstermiştir. Bir insanın yürüyebilmesi için bir çok sistemin eksiz olarak birbiriyle uyumlu bir biçimde çalışması şarttır.”

Özellikle çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu izleyiciler, Kıbrıs'ta Harun Yahya konferanslarının daha sık aralıklarla düzenlenmesini arzu ettiklerini belirttiler..

Adım Adım Yaratılış Gerçeği

BAV Konferansları dünyanın çeşitli ülkelerinde de büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz aylarda ABD, İngiltere, Singapur, Endonezya, Malezya, Pakistan, Hong Kong ve Brunei Sultanlığı'nda gerçekleştirilen konferanslar dizisinde Allah'ın varlığının, birliğinin ve kudretinin delilleri insanlara anlatıldı.

Özellikle Uzakdoğu'da BAV konferansları ve Harun Yahya'nın eserleri büyük ilgi görüyor.

Malezya’nın çeşitli bölgelerinde ve Hong Kong’da önümüzdeki günlerde Yaratılış Gerçeği konulu konferanslar düzenlenecek. 3 Hafta boyunca devam edecek bu konferanslara konuşmacı olarak katılacak Araştırmacı Sadun Engin Malezya’ya hareket etti.

Konferanslara aynı titizlikle devam edeceklerini vurgulayan vakıf yetkilileri bulundukları il ya da ilçede konferans tertip etmek isteyenlerin kendileriyle, www.bilimarastirmavakfi.com internet sitesi aracılığıyla bağlantıya geçmelerini öneriyorlar.