ATATÜRK KONULU KONFERANSLAR SERİSİ

EVRİM TEORİSİNİN ÇÖKÜŞÜ
YARATILIŞ GERÇEĞİ KONULU KONFERANSLAR SERİSİ

Bilim Araştırma Vakfı, 1998 yılı içinde Türkiye'nin bekası için önemli bir tehdit olarak gördüğü, toplumsal değerleri tahrip eden ve bölücü teröre fikri zemin hazırlayan materyalist felsefenin bilimsel temeli olan evrim teorisinin bilim karşısındaki yenilgisini konu alan bir kültür kampanyası başlatmış bulunmaktadır.

Bu doğrultuda düzenlenen konferansların ilki, 4 Nisan 1998 tarihinde İstanbul'da Cemal Reşit Rey Salonu'nda düzenlenen uluslararası toplantıdır. Dünyaca ünlü bilim adamlarının katılımıyla gerçekleşen konferans büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip edilmiştir. İkinci uluslararası konferans, 5 Temmuzda yine İstanbul Cemal Reşit Rey salonunda gerçekleştirilirken, üçüncü uluslararası konferans, 12 Temmuzda Ankara'da Sheraton Oteli Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilmiştir. Yine dünyaca ünlü bilim otoritelerinin konuşmacı olarak katıldığı konferans, başkentliler tarafından çok büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Bilim Araştırma Vakfı, bu uluslararası konferansların ardından, Türkiye'nin farklı illerinde düzenlediği ulusal konferanslarla çalışmalarına devam etmiştir.  Yurt çapında bir çok il ve ilçede, ayrıca Lefkoşe ve Magusa'da da düzenlenen ulusal konferanslar, çoğu ilde çeşitli yerel radyo ve televizyonlar tarafından naklen yayınlanmış ve Türk halkının büyük ilgi ve desteğiyle karşılanmıştır. Bilim Araştırma Vakfı’nca düzenlenen konferanslar, medyada da çok büyük bir yankı uyandırmış, Türk basını, Darwinizm'in bilim karşısındaki yenilgisini anlatan çok sayıda haber ve yoruma yer vermiştir. Evrim teorisinin geçersizliğini ortaya koymaya yönelik yürütülen bu kampanya halen, bilimsel konferanslar, video gösterileri, afiş sergileri, ücretsiz kitap dağıtımı ve medya programları aracılığı ile devam etmektedir.

Uluslararası Konferanslar

Ulusal Konferanslar