MİLLİ DEĞERLERİ KORUMA VAKFI VE BİLİM ARAŞTIRMA VAKFI TARAFINDAN DÜZENLENEN
“ATATÜRK TÜRKİYESİ’NDE ÜNİTER DEVLETİN ÖNEMİ” KONFERANSI

15 Mayıs Salı günü İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirilen konferans saat 18.30’da Mehteran konseri ile başladı.  Akşam yemeğinden sonra ise Bilim Araştırma Vakfı ve Milli Değerleri Koruma Vakfı’nın faaliyetlerini tanıtan bir mültivizyon izlendi ve ardından da “Üniter Devletin Önemi” isimli bir belgesel seyredildi. Daha sonra ise sırasıyla Bilim Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Yavaş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer A. Aksu, Gazeteci Yazar Ömer Lütfi Mete ve Prof. Dr. Mahir Kaynak birer konuşma gerçekleştirdiler. Mahir Kaynak’ın konuşmasının ardından plaket törenine geçildi. Hemen akabinde ise toplantının ev sahiplerinden Milli Değerleri Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Altuğ Müştak Berker bir kapanış konuşması gerçekleştirdi.

Toplantıya eski bakanlar ve milletvekilleri, akademisyenler, gazeteci yazarlar, işadamları ve aydınlar katıldı. Aşağıda bazı katılımcıların listesi verilen “Atatürk Türkiyesi’nde Üniter Devletin Önemi” isimli konferansa programları el vermediği için katılamayan Turizm Bakanı Atilla Koç, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Ali Babacan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Diyarbakır Millet vekili Cavit Torun, K.Maraş millet vekili Mehmet Ali Bulut, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman birer tebrik mesajı gönderdiler.

Toplantıya İştirak Eden Bazı Davetliler;

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Emrullah Aydın

KONUŞMA ÖZETLERİ

BİLİM ARAŞTIRMA VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANI TARKAN YAVAŞ

Türkiye büyüyüp büyük Türkiye olacaktır. Tüm dünya için Türkiye’nin büyümesi gereklidir. Herkesin hayrına olacaktır. Darwinist materyalist odaklar ülkemizi bölmek istemektedirler. Bunlara karşı devamlı bir fikri mücadele şarttır. BAV, on yedi yıldır, terörün fikri temelini oluşturan zararlı ideolojilere karşı verdiği fikri mücadele ile devletine yardımcı olmaktadır ve olmaya devam edecektir. BAV Camiasını devleti ve milleti için çalışırken karşılaştığı zorluklar yıldırmamaktadır. Ve var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

PROF. DR. ÖMER A. AKSU

Büyük Önder Atatürk Misak-ı Milli sınırlarımıza Süleymaniye, Erbil, Musul ve Kerkük’ü de almıştır. Yıl daha 1919 iken Atatürk’ün kafasındaki haritada bu şehirler yeni kurulacak devletin birer parçası konumundaydılar. Bugün gelinen nokta ise çok farklıdır. Türkiye bölgedeki en güçlü devlettir. Dünyanın en büyük 5. ordusu ve en büyük 20. ekonomisidir. Osmanlının, Selçuklunun devamıyız. 106 devlet, 16 büyük imparatorluk kurmuşuz. Biz istemezsek kimse bize zorla bir şey yaptıramaz.

GAZETECİ YAZAR ÖMER LÜTFİ METE

Allah Kuran-ı Kerim’de “…bir kavim kendinde olanı değiştirmedikçe, Allah onlara verdiklerini değiştirecek değildir” buyuruyor. Bizler öncellikle kendimize bakmalıyız. Kendimizi düzeltmeliyiz. Kendimizi düzeltirsek çok güçleniriz. Güçlü bir devlet oluruz.

PROF. DR. MAHİR KAYNAK

Hiçbir komşumuz bölgede bir Kürt devleti istemiyor. Güneydoğudaki aşiret liderleri istemiyor. Böyle bir durum varken nasıl olur da bir Kürt devleti kurulur. Ben bunu yıllar önce demiştim. 1991 yılında yazdığım kitapta Kürt Devletini PKK kurmayacak KDP kuracak demiştim. Beni PKK’ya destek vermekle suçladılar. Peki, bugün kim kurdu. İşte görüyoruz. O gün ben bunu söylediğimde beni susturmak istediler. Sustururlar tabi. Adama söyletirler mi bunu? Bu örgütün lideri hapiste, belli ki örgütü o yönetmiyor. Peki, o zaman kim yönetiyor? Bunu sorgulamamız lazım. PKK ile savaş dünyanın en büyük maliyetli savaşıdır. Devlet bunun için 100 bin korucu istihdam etti. PKK etnik ayrımcılığa dayalı bir örgüt değildir. Komünist zihniyetli bir örgüttür.

MİLLİ DEĞERLERİ KORUMA VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI ALTUĞ MÜŞTAK BERKER

Milli Değerleri Koruma Vakfı ve Bilim Araştırma Vakfı yıllardır birlik ve beraberliğimizin en azılı düşmanı olan materyalizm-Darwinizm ve komünizme karşı en etkili fikri mücadeleyi vermektedir. Dünya genelinde 3000 konferans verilmiştir. Oxford, Cambridge, Tokyo gibi dünyanın en önemli üniversitelerinde konferanslar verilmiştir. Türkiye’nin gidilmedik ilçesi kalmamıştır. Sayın Fahri Başkanımız Adnan Oktar’ın 250 eserden ve 45 bin sayfadan oluşan külliyatına fikirle cevap veremeyenler gazete dedikoduları ile karşılık vererek acziyetlerini ortaya koymaktadırlar. Bir fikre fikir ile cevap verilemiyorsa, demek ki o fikir hak bir fikirdir. Büyük Önder Atatürk komünizm ve materyalizm gibi ideolojilerin Türk Milletinin mayasına uymadığını söylemiştir. Bu ideolojilere karşı önlem alınmasını istemiştir.