Bilim Araştırma Vakfı tarafından Ankara Sheraton Oteli’nde 22 Şubat 2003 tarihinde düzenlenen “Kıbrıs İçin Gerçek Çözüm” konferansı “Kıbrıs Barış Harekati” konulu resim sergisi ve Mehter Takımı tarafından verilen konser ile başladı. İstiklal Marşı ve ardından Kıbrıs şehitleri için yapılan 1 dakikalık saygı duruşundan sonra Bilim Araştırma Vakfı tarafından hazırlanan “Kıbrıs Sorunu” konulu tanıtım filmi izlendi.

Konferansın konuşmacı olarak Kültür Eski Bakanı Agah Oktay Güner, E. Tuğgeneral ve Haliç Üniveresitesi öğretim üyesi Halil Şimşek, KKTC Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Sabahattin İsmail, KKTC Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Fuat Veziroğlu, KKTC Basın Konseyi Başkanı İsmet Kotak ve Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Tarkan Yavaş katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş, BAV konferansı ile ilgili olarak göndermiş olduğu mektubunda özetle, “Bu dava en kritik aşamalardan geçmektedir, görüşme masasında mücadele verilmektedir. Kıbrıs davasına katkılarından dolayı Bilim Araştırma Vakfı’na teşekkür ederim” dedi.

Bav başkanı Tarkan Yavaş ise Kıbrıs’ta milli kimliği unutan ve unutturmaya çalışan komünist akımların bulunduğunu ve bu akımların ideolojilerinin temel dayanağının tüm kutsal değerleri reddeden “Darwinizm” olduğuna dikkat çekti. Kıbrıs’ta çözümün milli ve manevi kalkınmada yattığını söyleyen BAV Başkanı Yavaş, adada ciddi bir kültür kampanyasının yürütülmesinin gerektiğini ve BAV’ın bu konuda üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi.

Konferans plaket töreninin ardından sona erdi. İzleyiciler konferansın amacına ulaştığını ve Kıbrıs hakkında yanlı olarak lanse edilen haberleri kabullenmek yerine, bu tip organizasyonlara katılmanın kişileri bilinçlerdiğinden ve Kıbrıs olayının içinde yaşamış kişilerin samimi ifadelerini dinlemenin çok etkili olduğundan bahsettiler.

Konferansın detayları >>>

Konferansı seyretmek için >>>

Bilim Araştırma Vakfı’nın düzenlediği “Kıbrıs İçin Gerçek Çözüm” konulu toplantı, 6 Şubat Perşembe akşamı Çırağan Kempinski oteli Bellini salonunda yapıldı. Çok sayıda tanınmış siyasetçi, diplomat, bilim adamı ve emekli generalin katıldığı toplantı geniş ilgi gördü.

Başkanlığını Kültür eski Bakanı Agah Oktay Güner’in yürüttüğü toplantı İstiklal Marşı okunması ve Kıbrıs şehitleri için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. BAV tarafından hazırlanan “Kıbrıs” belgeseli gösterildi.

Agah Oktay Güner açış konuşmasında, vakıf yöneticilerini böyle bir toplantı düzenledikleri için tebrik etti. Agah Oktay Güner, katılamayan davetlilerin başarı dileklerini içeren mesajlarını iletirken, KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Rauf Denktaş’ın BAV Başkanı Sn. Tarkan Yavaş’a hitaben yazmış olduğu mektubu okuması izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Konferansın detayları >>>

Konferansı seyretmek için >>>