Bilim Araştırma Vakfı tarafından Kıbrıs’ta gerçekleştirilen konferansta Kıbrıs Davasına tam destek verildi ve manevi değerlerin önemi bir kez daha vurgulandı.

Bilim Araştırma Vakfı tarafından 3 Mayıs 2003’te Kıbrıs’ta düzenlenen “Kıbrıs İçin Gerçek Çözüm” adlı konferansta milli ve manevi değerlere bağlılığın önemi bir kez daha vurgulandı. Bilim Araştırma Vakfı üyeleri ile birlikte Türkiye’den milletvekili, eski bakan, Emekli TSK mensubu, gazeteci, yazar ve bürokratlardan oluşan 160 kişilik bir heyet konferansa iştirak etti.

MÜSLÜMAN-TÜRK DÜNYASI LEFKOŞA’DA

Irak Türkmen Derneği Başkanı Ekrem Pamukçu, Doğu Türkistan Vakfı Başkanı Muhammed Rıza Bekin, İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga ve Kıbrıs Türklerinin lideri Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın katıldığı konferansta duygu dolu anlar yaşandı. Konferans KKTC Devlet Televizyonu Bayrak TV’de canlı yayınlandı. TRT ise konferansa geniş yer verdi. (TRT'de yayınlanan haberi buradan izleyebilirsiniz.)

Konferans Kıbrıs’ta ve tüm İslam dünyasında özgürlük mücadelesi verirken hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. BAV tarafından hazırlanan ‘Osmanlı İmpatorluğu’ndan bugüne Kıbrıs davasının geçirdiği evrelerin’ anlatıldığı Kıbrıs belgeseli büyük ilgi gördü. Çeşitli Bakan ve Milletvekillerinin yanısıra DYP Lideri Mehmet Ağar Bilim Araştırma Vakfı yetkililerine Kıbrıs Davasına katkılarından dolayı teşekkür etti ve başarılar diledi.

DENKTAŞ: TÜRKİYE’YE MİNNETTARIZ

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş

Türkiye’den gelen heyet tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, konuşmasına Bilim Araştırma Vakfı’nın Kıbrıs davasına vermiş olduğu desteğe teşekkür ederek başladı. 1963-1974 tarihleri arasında Kıbrıs Türk’ünün büyük bir zulme maruz kaldığını belirten Denktaş, her gün Türkiye’nin kendilerini kurtarması beklentisi içinde yaşadıklarını söyledi. 20 Temmuz 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatı ile yeniden doğduklarını söyleyen Denktaş, Türkiye’den, Bilim Araştırma Vakfı’ndan ve Kıbrıs davamıza destek veren herkezden Allah razı olsun dedi.

Annan Planının Türkiye’deki bazı medya kuruluşları tarafından tam anlamıyla bilinmediğini söyleyen Denktaş, Annan Planı ile Kıbrıs’ın Girit gibi olacağının altını çizdi. Bilim Araştırma Vakfı öncülüğündeki Türk heyetini görünce çok duygulandığı söyleyen Denktaş, bu tür desteklerin kendilerine mücadele azmi aşıladığını söyledi.

KIBRIS DAVASI’NIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Tarkan Yavaş
Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Tarkan Yavaş konuşmasında Kıbrıs’ın kalkınmasının Milli ve Manevi değerlerin kalkınması ile gerçekleştirilebileceğini söyleyerek BAV’ın bu konuda kendilerine verilen her görevi büyük bir azimle yerine getireceğini söyledi. Burada konuşulanların unutulmayacağının altını çizen Yavaş, “BAV olarak Kıbrıs’taki Müslüman soydaşlarımızın bağımsızlık mücadelesinde ve temel hak ve özgürlüklerinin korunması noktasında ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ve yakın takipçisi olacaklarını” söyledi.

Ayrıca Konferansta bir konuşma yapan Milli Değerleri Koruma Vakfı Başkanı Altuğ Berker, Ortadoğu’da, Balkanlar’da, Kafkaslar’da ve Ortaasya’da Türkiye’nin geniş bir hayat sahası olduğunu belirtti. Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihsel mirasçısı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin başta Kıbrıs olmak üzere tüm Türk ve İslam dünyasına yeniden nizam verebileceğinin altını çizdi.

Kısa bir konuşma yapan AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez “Kerkük Türkmenlerinin, Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygurların, Batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlığın ve KKTC’nin Türkiye’nin doğal birer parçalarının olduğunu söyleyerek, buradaki soydaşlarımızın korunmasının Türkiye için tarihsel bir sorumluluk olduğunu” belirtti.

LEFKOŞA’DA MEHTER KONSERİ

Konferansta Irak Türkmenleri Lideri Ekram Pamukçu, Doğu Türkistan Vakfı Başkanı Muhammed Rıza Bekin, İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga, Milli Değerleri Koruma Vakfı Başkanı Altuğ Berker, Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er, Girne Miletvekili Ertuğrul Hasipoğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Eski Kültür Bakanı Agah Oktay Güner, İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga, ve E.Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi birer konuşma yaparak Kıbrıs’ta Milli ve manevi kalkınmanın önemine dikkat çektiler. Konferans ödül töreni ile son buldu.

Konferansın ardından Lefkoşa-Magosa yolundaki Türk Şehitliğini ziyaret eden heyet, Rumlar tarafından katledilerek toplu mezarlara atılan müslüman soydaşlarımız için fatihalar okudu. Kıbrıs’taki etkinlikler bünyesinde Lefkoşa’ya götürülen Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı Lefkoşa Meydanı’nda bir konser gerçekleştirdi. İlk kez Mehter Takımı ile karşılaşan Kıbrıslı soydaşlarımız ve sınır kapılarının açılmasıyla KKTC’ye akın eden Rum turistler konsere büyük ilgi gösterdi.

Kıbrıs Konferansı Sonrası Açılan Şeref Defteri >>>

Kıbrıs Konferansı Resim Galerisi >>>

Kıbrıs Konferansı Sonrası Basında Çıkan Haberler >>>

Bav Tarafından Hazırlanan “Kıbrıs İçin Gerçek Çözüm” Konulu Diğer Konferanslar >>>