Bilim Araştırma Vakfı ve Milli Değerleri Koruma Vakfı’nın gerçekleştirdiği
DÜNYANIN İLK “YARATILIŞ MÜZESİ”
KÜÇÜKÇEKMECE’DE AÇILDI

8 Mart 2006 tarihi dünyada bir ilkin Türkiye’de yaşanmasına sahne oldu.

Dünyanın ilk yaratılış müzesi İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde açıldı.

Bilim Araştırma Vakfı ve Milli Değerleri Koruma Vakfı’nın ortak çalışmalarıyla Küçükçekmece Belediye’sine ait Halkalı Kültür Merkezi’nde açılan bu müzede yaratılışın bilimsel delilleri olan yüz milyonlarca yıllık gerçek fosiller sergileniyor.

Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın katıldığı açılışta Küçükçekmece Garnizon komutanı, Küçükçekmece kaymakamı ile Kenan Işık, Necla Nazır, Adnan Şenses ve daha birçok değerli sanatçı da yer aldı.

Yaratılış müzesinde dünyanın farklı bölgelerinden getirilen çok sayıda fosil sergileniyor. Yaşları 400 milyon yıl önceye kadar uzanan ve yer katmanlarında taşlaşarak ya da amberler içinde korunarak günümüze kadar yapılarını koruyan bu fosiller evrim teorisinin tüm iddialarını çürütüyor. Bilindiği gibi evrim teorisi, canlılığın yeryüzünde tesadüfen başladığını ve türlerin milyonlarca yıllık bir süreç içinde değişim geçirerek günümüzdeki yapılarını kazandıklarını iddia etmektedir. Müzede sergilenen fosiller ise, canlıların bugünkü halleriyle yeryüzünde belirdiklerini ve hiçbir değişim geçirmediklerini dolayısıyla yaratıldıklarını ispatlıyor.

Açılışta müzeye gelen ziyaretçiler 240 milyon yıllık örümcek, kertenkele ve kuş fosillerini gördüklerinde hayrete düştüklerini belirttiler. Apaçık olan yaratılış delillerini gördükten sonra Allah’a olan inançlarının daha da kuvvetlendiğini söylediler. Müzede fosillerin dışında afiş sergisi ve çok sayıda ışıklı pano da yer almakta. Bu afişlerde ve panolarda evrim teorisini yaşatmak uğruna yapılan sahtekarlıklarla, canlıların bedenlerindeki kusursuz sistemlerle ve evrenin yaratılışıyla ilgili bilgiler bulunuyor. Aynı zamanda müzede, ziyaretçilerin gün boyunca hologram ekrandan “Yaratılış Gerçeği ve Evrim Teorisinin Çöküşü” ile ilgili filmleri de izlemeleri mümkün.

Müzelerin ikincisi 10 Mart 2006 tarihinde Beylikdüzü Stars Alışveriş Merkezi’nde yine Belediye Başkanı’nın katılımıyla saat 15 de açılacak. Müzeler hiçbir ücret ödemeden ziyaret edilebiliyor.