Bilim Araştırma Vakfı’nın Sheraton Otel’inde düzenlediği konferansta, büyük öncünün spora bakışı ve Türk sporuna katkıları konuşuldu.

Hem eski hem yeni kuşak dünya ve Avrupa şampiyonu sporcularımız, değerli spor adamlarımız, spor yazarlarımız ve kalabalık bir izleyici topluluğu tarafından izlenen konferansa Haluk San, Turgay Seren ve Fenerbahçe eski teknik direktörü Guus Hiddink konuşmacı olarak katıldılar.

Haluk San

Devlet Bakanı Sayın İsmet Özarslan ve Gençlik Spor Bakanı Sayın Tevfik Sarıkaya ise telgrafla başarı dileklerini ilettiler.

Açılış konuşmasını Türk Spor Vakfı Başkanı Haluk San yaptı. Kendisini 80 yaşına girmiş bir sporcu olarak tanımlayan San, Atatürk’le dört defa karşılaşma, üç defa da konuşma şerefine ulaştığını belirtti ve konuşması boyunca Atatürk’le ilgili anılarına geniş yer verdi.

İkinci olarak büyük sporcu ve spor adamı Turgay Şeren kürsüye geldi. Şeren konuşmasına Bilim Araştırma Vakfı’na duyduğu sevgi ve saygı dolu hislerini  ifade ederek başladı: ”Bu genç vakfa teşekkür etmeli. Atatürk ilke ve doktrinin son zamanlarda küllendirilmeye çalışıldığı Türkiye ortamında bunları işlemek, hem cesaret hem çalışma işi.” dedi.

Turgay Şeren

PLAKET TÖRENİ ...

Milli futbolcumuz Lefter, plaketini Coşkun Özarı'dan aldı. İlk Balkan sampiyonu güreşçimiz Saim Arıkan plaketini İbrahim Tuncer'den aldı.
Türk Spor Vakfı Başkanı Haluk San plaketini Turgay Seren'den aldı. Milli hakemimiz Doğan Babacan Emre Yerlici'den plaketini aldı.
Dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçimiz Gazanfer Bilge plaketini Altuğ Berker'den aldı. Avrupa ve Dünya şampiyonu tekvandocumuz Haldun Alagaş, plaketini Turgut Aksu'dan aldı.

ATATÜRK KONULU KONFERANSLAR
Atatürk ve Laiklik