Yahya YildizliDivan Oteli'nde 24 Kasım Öğretmenler Gününde anlamlı bir gün yaşandı. Konferansın amacı öğretmenlerimizi, Başöğretmen Atatürk’ün manevi huzurunda, bir kere daha yüceltmekti.

İlk olarak sözü alan Şişli Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldızlı konuşmasına, Bilim Araştırma Vakfı’nın yararlı çalışmalarının bundan böyle de devamı temennisinde olduğunu söyleyerek başladı. Yıldızlı, konuşmasında öğretmenin tarihten günümüze kadar girdiği kimlikler ve aldığı unvanlar üzerinde durdu.

Yıldızlı konuşmasında Atatürk’ün 27 Ekim 1922 günü öğretmenlere hitabından da bahsetti:

“Ordularımızın kazandığı zafer sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı. Hakiki zaferi siz kazanacak ve sürdüreceksiniz ve mutlaka muvaffak olacaksınız. Ben ve arkadaşlarım sizi takip edeceğiz ve önünüze çıkan engelleri kıracağız.”

Daha sonra mikrofona Türkiye Muharip  Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Dursun Dinçer geldi.

Milli kültürün önemini belirten Dinçer bir milletin güçlü bir toplum haline gelebilmesi için şart olan unsurların oluşması ve gelişmesinde öğretmenin rolü üzerinde durdu.

Atatürk’ün 1918’de Türkiye’yi uçurumun kenarından , önce askeri dehası, sonra da mürşitliğiyle bu duruma getirdiğini belirten Dinçer, büyük liderin “Öğretmenler! Yetişecek nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünün ifade ettiği büyük anlamı dile getirdi.

ATATÜRK KONULU KONFERANSLAR
Atatürk ve Laiklik