"Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa beni bir Türk anası doğurmadı mı? Türk anaları daha Mustafa Kemaller doğurmayacak mı? Feyz milletindir, benim değildir"
M. Kemal Atatürk

21. yüzyılın eşiğinde olduğumuz şu günlerde, ülkemizin dünya üzerinde hakettiği yeri alabilmesi, ancak ve ancak Atatürkçü ruh ve düşünce etrafında milletimizin bir kere daha kuvvetlice kenetlenmesiyle mümkündür. İşte bu acil ihtiyaca cevap verilmesi amacıyla vakıf, kurulduğu 1990 yılından bu yana, taşıdığı milli sorumluluk duygusuyla, bazılarının unuttuğu, bazılarının unutturmaya çalıştığı bir dönemde, verdiği hizmet ve yoğun faaliyetleri neticesinde Atatürkçülüğü ve Atatürk'ün yukarıda ifade ettiği gibi milletin içindeki "Yeni Mustafa Kemaller" idealini tekrar canlandırmıştır. Bu doğrultuda sayısız konferanslar düzenlenmiş, konuyla ilgili Türkiye'nin önde gelen otoritelerinin katılımıyla gerçekleştirilen bu konferans ve yer alınan etkinliklerde Atatürk'ün fikir ve inkılapları üzerinde önemle durulmuştur.

Vakıf, 1998 yılında özellikle gençlerimizi Atatürk düşünce ve ilkeleri ışığında bilinçlendirmek, onları düşüncede ve eylemde şuurlu, gerçek birer Atatürkçü olarak yetiştirebilmek için yeni bir kampanya daha başlatmış bulunmaktadır. "ATATÜRK YAŞIYOR" adı verilen bu kampanya çerçevesinde, devlet büyüklerimiz ve Türk Milleti'nin değerli katkılarıyla, çalışmalarımızın başarıya ulaşacağına ve Türkiye'nin parlak geleceğine hep birlikte yürüyeceğimize gönülden inanıyoruz.

ATATÜRK KONULU KONFERANSLAR

ATATÜRK YAŞIYOR

"Atatürk Yaşıyor" kampanyası çerçevesinde, İstanbul'un çeşitli semtlerinde sergilenen Duvar Afişlerine göz atmayı unutmayınız.