ULUSLARARASI KONFERANSLAR

I. KONFERANS — İSTANBUL

Bilim Araştırma Vakfı'nın 1998 yılında başlattığı "Evrim Teorisi'nin Çöküşü: Yaratılış Gerçeği" isimli uluslararası konferanslar dizisinin ilk organizasyonu, 4 Nisan 1998 günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti. Bilim Araştırma Vakfı'nın dünyanın en tanınmış bilim adamlarını davet ettiği konferans, Türkiye'de evrim teorisinin ilk kez bilimsel bir yaklaşımla sorgulandığı ve çürütüldüğü bir platform oldu. Toplumun her kesiminden izleyicilerin katıldığı konferansa ilgi çok büyüktü. Salonda yer bulamayanlar, konferansı salon dışında kapalı devre televizyon sistemiyle takip ettiler.

Konferansın hem yurt içinden, hem de yurt dışından çok ünlü konuşmacıları vardı. BAV üyelerinin evrim teorisinin ideolojik arka planını ortaya koyan konuşmalarının ardından, evrim aldatmacası hakkında BAV'ın hazırladığı belgesel nitelikli bir video gösterisi izlendi. ABD Yaratılış Araştırmaları Enstitüsü'nden biyokimya ve paleontoloji alanlarında uzman dünyaca ünlü iki bilim adamı, Prof. Dr. Duane Gish ve Prof. Dr. Kenneth Cumming, evrim teorisinin hiçbir geçerliliği olmadığını bilimsel delillerle ortaya koydular. Konferansta saygın bilim adamlarımızdan Prof. Dr. Cevat Babuna da, evrimin tesadüf mantığını temelinden çürüten, insanın yaratılış safhalarındaki mucizeleri bir dia gösterisi eşliğinde gözler önüne serdi.

II. KONFERANS — İSTANBUL

Bilim Araştırma Vakfı'nın düzenlediği "Evrim Teorisinin Çöküşü: Yaratılış Gerçeği" başlıklı uluslararası konferanslar dizisinin ikincisi, 5 Temmuz 1998 günü yine İstanbul'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa katılan altı Amerikalı bilim adamı, Darwinizm'in modern bilim tarafından geçersiz kılındığına dair deliller sundular. CRR'nin bin kişilik salonu, yine konuşmaları dikkatle takip eden izleyicilerle doluydu. Bilim Araştırma Vakfı'nın düzenlediği "Evrim Teorisi'nin Çöküşü: Yaratılış Gerçeği" başlıklı afiş sergisi de büyük ilgi topladı.

III. KONFERANS — ANKARA

Bilim Araştırma Vakfı'nın düzenlediği "Evrim Teorisinin Çöküşü: Yaratılış Gerçeği" başlıklı uluslararası konferanslar dizisinin üçüncüsü, 12 Temmuz 1998 günü Ankara Sheraton Oteli'nde gerçekleştirildi. Konferansa, üç Amerikalı ve bir Türk bilim adamı katıldı. Konuşmacılar, Darwinizm'in modern bilim tarafından geçersiz kılındığına dair açık ve somut deliller ortaya koydular.

Konferans salonu, yaklaşık 1000 izleyiciyi alabilecek şekilde düzenlenmişti. Ancak konferansı takip etmek üzere otele gelen izleyicilerin sayısı 2500'ün üzerindeydi. Bu nedenle bazı izleyiciler, konferansı toplantı salonunun dışına yerleştirilen ekranlardan takip ettiler.