MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİN SAVUNUCUSU
BİLİM ARAŞTIRMA VAKFI

Bilim Araştırma Vakfı, 1998 ve 1999 yılları içinde, Türkiye'nin bekası için önemli bir tehdit olarak gördüğü, toplumsal değerleri tahrip eden ve bölücü teröre zemin hazırlayan materyalist felsefenin bilimsel temeli olan evrim teorisinin bilim karşısındaki yenilgisini konu alan bir kültür kampanyası başlatmıştır.

Bu doğrultuda düzenlenen konferansların ilki, 4 Nisan 1998 tarihinde İstanbul'da Cemal Reşit Rey Salonu'nda düzenlenen uluslararası toplantıdır. Dünyaca ünlü bilim adamlarının katılımıyla gerçekleşen konferans büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip edilmiştir. İkinci uluslararası konferans, 5 Temmuz 1998'de yine İstanbul Cemal Reşit Rey Salonu'nda gerçekleştirilirken, üçüncü uluslararası konferans 12 Temmuz 1998'de Ankara'da Sheraton Oteli Toplantı Salonu'nda yapılmıştır. Yine dünyaca ünlü bilim otoritelerinin konuşmacı olarak katıldığı konferans, başkentliler tarafından çok büyük bir ilgi ve teveccühle karşılanmıştır. Bilim Araştırma Vakfı, bu uluslararası konferansların ardından, Türkiye'nin farklı illerinde düzenlediği ulusal konferanslarla çalışmalarına devam etmiştir.

Konferanslar yurt çapında, hemen hemen tüm illerimiz dahil olmak üzere 120 ayrı merkezde gerçekleştirilmiştir. "EVRİM TEORİSİNİN ÇÖKÜŞÜ: YARATILIŞ GERÇEĞİ" başlıklı bu konferanslarda Darwin'in evrim teorisinin bilimsel yönden geçersiz olduğunu ve canlıların Allah tarafından yaratıldığını açıklayan bilimsel deliller ortaya konmuştur.

Bilim Araştırma Vakfı'nın bu konuya verdiği önemin nedeni, Darwinizm'in materyalist felsefenin en önemli dayanağı olmasıdır. Materyalist felsefe ise komünist ideolojinin temelidir. Güneydoğumuzda 15 yılı aşkın bir süredir kan döken bölücü terör örgütünün komünist ideolojiye sahip olduğunu, bunun yanında komünist ideolojiye inanmış farklı örgütlerin devletimize karşı cephe aldığını gören BAV, bu tehlikenin fikri dayanağını ortadan kaldırmak amacıyla söz konusu konferansları düzenlemiştir. Ayrıca, bu konferanslar aracılığıyla, devletimizin bekası için zorunlu olan "milli ve manevi değerlerin muhafazası" görevi de ifa edilmiştir.

BAV'ın Türkiye'nin dört bir yanını gezerek büyük bir sabırla gerçekleştirdiği bu faaliyetler, hiç bir maddi menfaat gözetilmeden, aksine büyük özverilerle sürdürülmüştür. Konferanslar halka açık olarak düzenlenmiş, ayrıca katılan tüm izleyicilere resmi izinle "Evrim Aldatmacası" ve "Atatürk Yaşıyor" kitapçıkları ücretsiz hediye edilmiştir. Konferansların yanısıra sürdürülen bilimsel sergiler ve multivizyon gösterileri de yine ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilmiştir.

Konferanslara toplam yüzbinin üzerinde izleyici katılmıştır.  Çoğu konferansın yerel televizyonlar tarafından yayınlandığı da hesaba katılırsa, milyonlarca kişinin bu çalışmaları yakından izlediği ve Vakfımızın faaliyetlerini tanıma fırsatı bulduğu ortaya çıkmaktadır. BAV, tüm bu çalışmalarında Türk halkından büyük ilgi ve destek görmüştür.

Konferanslar, bilimsel sergiler, multivizyon gösterileri gibi faaliyetler, Olağanüstü Hal Bölgesi de dahil olmak üzere, Türkiye'nin tüm illerinde ve 40'a yakın büyük ilçesinde düzenlenmiştir. İlerleyen sayfalarda, BAV'ın yurdun farklı köşelerinde düzenlemiş olduğu bu konferansların bazılarında çekilmiş görüntüler yer almaktadır.

KONFERANS DÜZENLENEN  İLLER
Afyon