BİLİM ARAŞTIRMA VAKFI HAKKINDA NE DEDİLER?

Bilim Araştırma Vakfı'nın çeşitli çalışmalarına katılan, böylece Vakıf camiası mensuplarıyla tanışan Atatürkçü aydınlarımız, BAV camiası için övgü dolu ifadeler kullanmışlardır. Bilim, sanat, tarih, sosyoloji, siyaset dünyasının seçkin isimleri, Bilim Araştırma Vakfı'nın ülkemiz, devletimiz ve milli kültürümüz için yaptığı hizmetlere, Vakıf üyelerinin Atatürkçü düşünceye sahip çıkışına olan takdirlerini birçok defa dile getirmişlerdir.

NECDET ÖZTORUN:

Tarih Sahnesinde Atatürk Konferansı

Vakıf yöneticilerinin ve Vakıf üyelerinin Atatürkçülük ile ilgili çalışmalarında başarılı olacaklarına inanıyorum. Kendilerini kutluyorum.

ORD. PROF. DR. REŞAT KAYNAR:

Atatürk ve Türk Gençliği Konferansı

Atatürk bugüne kadar sadece törenlerde anıldı, heykelleri dikildi. Bunlar sadece şekildi. O'nun asıl düşüncesi, asıl kökü ihmal edildi. Oysa Atatürk, 1920'den itibaren, sadece fikri ön plana çıkarmıştı. Bunu sürekli propaganda araçlarıyla, konferanslarla, panellerle yapmalıyız. Çıkardığınız dergi (Rönesans) bu itibarla, memleket için büyük hizmet.

CEMAL KUTAY:

Atatürk Devrimlerinin Temeli: Laiklik Konferansı

Seneler önce, bir Atatürkçü'nün nasıl olması gerektiğini anlatan Beklenen Adam isimli bir kitap yazmıştım. Bugün burada anladım ki, bu kitapta sizi anlatmışım.

PROF. DR. ORHAN ALDIKAÇTI:

Atatürk Devrimlerinin Temeli: Laiklik Konferansı

Bilim Araştırma Vakfı'nın olumlu faaliyetlerine katkıda bulunabildimse, bundan büyük bir mutluluk duyacağım. Çünkü, günümüzde Atatürk'e ve inkılaplarına inanmış gençlerin bir araya gelerek Atatürk düşüncesi doğrultusunda çalışmaları, bütün Atatürkçülerin kıvanç duyacakları bir olaydır.

TARIK BUĞRA:

Atatürkçü Düşüncede Türk Edebiyatı Konferansı

Gençler çok hoş. Bilim Araştırma Vakfı'nın ilgisi çok değerli, amacı çok değerli. Bilim Araştırma Vakfı, özlediğimiz çok önemli sonuçlar alacaktır.

ŞÜKRAN GÜNGÖR:

Atatürk Türkiyesi'nde Tiyatromuz Konferansı

Bilim Araştırma Vakfı'nın Atatürk'ü ve düşüncesini yaşatmak konusunda gösterdiği bu güzel girişimleri heyecanla, saygıyla kutluyorum.

PROF. DR. DEVRİM ERBİL:

Atatürk ve Sanat Konferansı

Sizin gibi genç ve seçkin bir kuşağın Atatürkçü düşünceye sahip çıkması, onu geliştirecek boyutta etkinlikler düzenlemesi son derece anlamlı ve desteklenmesi gereken bir girişim.

VASFİ RIZA ZOBU:

Atatürk ve Sanat Konferansı

Atatürk'ü gençler akıllarından çıkarmasınlar. Çalışırlarken hep O'nu düşünsünler. Sizi örnek alsınlar.