KOSOVA SORUNU VE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINI
KONU ALAN KONFERANSLAR

Bilim Araştırma Vakfı, 1998 faaliyet yılı içerisinde, ağırlıklı olarak siyasi ve bilimsel içerikli konulardaki çalışmalarına hız vermiştir.

Bu doğrultuda, ilk olarak "Kosova Sorunu ve Balkanların Geleceği" isimli bir konferans düzenlenmiştir. Bu konferansta, Kosova Özerk Bölgesi'ndeki son siyasi ve sosyal gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve ülkemizin bu konuyla ilgili menfaatlerini koruma yollarını ortaya koymak amaçlanmıştır. Çırağan Sarayı Mavi Salon'da gerçekleştirilen konferansa, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Prof. Dr. Ömer Aksu, Doç. Dr. Hasan Ünal, Kosova Türkiye Temsilcisi Enver Tali, Priştinalılar Derneği Başkanı Rafet Karyağdı konuşmacı olarak katılmışlardır.

"Kosova Sorunu ve Balkanların Geleceği" konferansının ardından, "Ermeni Soykırımı İddialarının İçyüzü" başlıklı bir konferans tertip edilmiş ve ülkemizin saygın politikacıları, fikir dünyamızın önde gelen isimleri ve kıymetli öğretim görevlilerimizin katılımıyla, yıllardan beri ülkemizin önemli gündem maddelerinden biri olan Ermeni sorunu tartışılmıştır. Dedeman Oteli Balo Salonu'nda gerçekleştirilen bu konferansa, Mükerrem Taşçıoğlu, Türkkaya Ataöv ve Em. General Sezai Orkunt konuşmacı olarak katılmışlardır.