ATATÜRK VE ATATÜRKÇÜLÜĞÜN ANLATILDIĞI  KONFERANSLAR

Bilim Araştırma Vakfı, Atatürkçü düşüncenin genç nesillerimize tanıtılması amacı doğrultusunda çeşitli başarılı organizasyonlara imza atmıştır.  Ülkemizin en seçkin bilim adamları, öğretim görevlileri, sanatçıları, yazarları, bürokratları, gazetecileri, politikacıları ve diplomatları Bilim Araştırma Vakfı'nın organize ettiği konferans ve panellerin konuğu olmuşlardır. Bu değerli isimler, çoğunluğunu üniversiteli gençliğin oluşturduğu kalabalık izleyici gruplarına Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü bütün yönleriyle anlatmışlardır.

"Atatürk'ün Milliyetçilik Anlayışı" Konferansı

"Atatürk ve Laiklik"

"Yabancı Gözüyle Atatürk"

"Atatürk ve Sanat"

"Atatürk ve Siyaset"

"Başöğretmen Atatürk"

"Atatürk ve Türk Gençliği",

"Atatürk ve Laiklik",

"Yabancı Gözüyle Atatürk",

"Atatürk'ün Milliyet Anlayışı",

"Atatürk ve Sanat",

"Atatürkçülüğün Işığında Türk Kadınının Geleceği",

"Atatürk Türkiyesi'nde Tiyatromuz",

"Tarih Sahnesinde Atatürk",

"Atatürkçü Düşüncede Türk Edebiyatı",

"Başöğretmen Atatürk",

"Atatürk ve Siyaset",

"Atatürk ve Türk Milliyetçiliği"

başlıklı organizasyonlar, Bilim Araştırma Vakfı'nın, basında da geniş olarak yer alan toplantılarından bazılarıdır.

EM. ORG. NECDET ÖZTORUN:

"Bütün lider özellikleri, Atatürk'te rahatlıkla görülebilmektedir. Bu nedenle günümüz liderleri Atatürk'ün kişisel ve askeri olarak bütün yeteneklerini ve yaptıklarını ve yapmak istediklerini öğrenmelidir." (Tarih Sahnesinde Atatürk Konferansı)

PROF. DR. TOKTAMIŞ ATEŞ

"Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk Gençliği'ne emanet etmiştir. Çünkü Türk Gençliği özverilidir." (Atatürk ve Türk Gençliği Konferansı)

PROF. DR. NURETTİN TARAKÇIOĞLU:

"Milletimizi gerçek mutluluğa ulaştırmak için gelecek kuşaklara Atatürkçülüğü öğretecek ve uygulatacak yol milli eğitimden geçer. (Atatürk'ün Milliyetçilik Anlayışı Konferansı)

BAV FAHRİ BAŞKANI
ADNAN OKTAR:

"Dünyaya yüzlerce yıl düzen vermiş milletiz. İdaremizdeki milletlere kendimizi baskı, korku ve zulümle değil, güzel ahlak ve adaletle kabul ettirdik." (Atatürk'ün Milliyetçilik Anlayışı Konferansı)

PROF. DR. HAMZA EROĞLU:

"Ulusal birlik, ulusal duygu ve kültür en yüksek göz diktiğimiz idealdir." (Tarih Sahnesinde Atatürk Konferansı)

CEMAL KUTAY:

"Atatürk'ün ardında bıraktığı en önemli şey, hiç şüphesiz, milliyetçilik anlayışıydı. Eğer bu ideali iyi kavrayabilirsek geleceğe güvenle bakabiliriz."

"Atatürk'ün milliyetçiliği tümüyle kavransa, 21. yüzyıl Türklerin yüzyılı olur." (Atatürk ve Türk Milliyetçiliği Konferansı)

YAŞAR TOPÇU:

"İlk kurtuluş mücadelesinde Türk Milleti için alınan en önemli karar, Mustafa Kemal'in bağımsız bir ülke kurma kararıydı." (Atatürk ve Siyaset Konferansı)

PROF. DR. SİNA AKŞİN:

"Atatürk'ü anlamak için, önce tam bağımsızlığa duyulan aşkı anlamak gerekir." (Atatürk ve Siyaset Konferansı)

SAMİ KOHEN:

"Atatürk doktrini, her unsuru ile halen geçerlidir. Bu nedenle, buna alternatif bir dış politika yaratmaya gerek yoktur. Sadece bunun geliştirilmesi yeterlidir." (Tarih Sahnesinde Atatürk Konferansı)

PROF. DR. CAHİT TANYOL:

"Laik eğitim bir zarurettir. Bunun iki önemli amacı vardır. Birincisi, geleceği temsil eden çocuklara ulaşılması istenen hedefleri göstermek. Diğeri ise, toplumda varolan sosyal değerleri öğretmektir." (Atatürkçü Düşüncede Türk Edebiyatı)

ATİLLA DORSAY:

Dinleyicilere, Atatürk'ün "Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz... Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız" özdeyişini hatırlattı. (Atatürk ve Sanat Konferansı)

Ankara Hilton Oteli'nde düzenlenen "Yabancı Gözüyle Atatürk" isimli konferansa pekçok ülkenin büyükelçileri katılmıştı.

Almanya Büyükelçisi Ekkehard Eickhoff

Romanya Büyükelçilik Müştesarı Valeriu Veliman