Vakfımız, Türkiye’nin ulusal çıkarları açısından büyük önem taşıyan  Ermeni soykırımı iddialarının içyüzünü gözler önüne serebilmek ve bu konuyu bilimsel bir düzeyde ele alabilmek için 23 Haziran 1998 tarihinde bir konferans düzenlemiştir.

Gerek Türk Milleti’ne yönelik tarihsel bir iftira, gerekse uluslararası platformda devletimize yönelik siyasi bir baskı aracı olarak savunulan gerçek dışı soykırım iddiası, konunun uzmanları olan değerli konuşmacılar tarafından ele alındı. Konferansımıza Emekli Tümgeneral Sezai Orkunt, Kültür Eski Bakanlarından Mükerrem Taşçıoğlu ve Prof. Dr. Türkkaya Ataöv konuşmacı olarak katılmışlardır.

SEZAİ ORKUNT

Daha sonra söz alan Emekli Tümgeneral Sezai Orkunt, sözde Ermeni soykırım tasarısıyla Türkiye'nin dış politikada zayıflatılma amacının güdüldüğünü belirterek, tasarının Ermenistan ve Avrupa ülkelerinin propagandası olduğunu söyledi. Sezai Orkunt'un konuşma metnini buradan okuyabilirsiniz.

MÜKERREM TAŞÇIOĞLU

Kültür Eski  Bakanı Mükerrem Taşçıoğlu da tarihte bazı ülkelerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi itibarını zedelemeye yönelik bir takım suni oyunlara başvurduklarını, son günlerde Fransız Milli Meclisi'nde gündeme getirilen sözde Ermeni Soykırım Tasarısının da bunlardan biri olduğunu belirtti. Mükerrem Taşçıoğlu'nun konuşmasının tümünü buradan okuyabilirsiniz.

TÜRKKAYA ATAÖV

Ermeni meselesi üzerine 78 adet kitap yazmış ve birçok kereler Türkiye'yi bu konuda yurtdışı platformlarda temsil etmiş olan değerli bilim adamımız Prof. Dr. Türkkaya Ataöv de Ermenilerin başvurdukları yalan propaganda yöntemleri  hakkında tecrübelerini aktardı. Prof. Ataöv'ün konuşmasını buradan okuyabilirsiniz.

Konferanslarla ilgili geniş bilgi için
konferans@bilimarastirmavakfi.org

adresinden bağlantıya geçebilirsiniz.