Türkiye’deki Yaratılış konulu çalışmalara, bilim dünyasının en saygın dergilerinden biri olan New Scientist’in 22 Nisan 2000 tarihli sayısında yer verilmişti. New Scientist, Bilim Araştırma Vakfı Fahri Başkanı Adnan Oktar’ın (Harun Yahya) evrim teorisi ile ilgili eserlerinin etkisine dikkat çekmiş; evrim teorisinin yanlışlığının ve yaratılış gerçeğinin anlatılması konusunda Harun Yahya'nın "uluslararası bir kahraman" haline geldiğini ifade etmişti.

Yıllardır Darwinizm aldatmacasının bilimsel geçersizliğini gözler önüne seren çalışmalarıyla tanınan Bilim Araştırma Vakfı’na, New Scientist dergisinden sonra dünyanın en saygın bilim dergilerinden sayılan Science dergisinde de geniş yer ayrıldı.

Science Dergisi’nin 18 Mayıs 2001 tarihli sayısında yer alan Robert Koenig imzalı makalenin adı "Creationism Take Root Where Europe, Asia Meet" (Avrupa ile Asya'nın Buluştuğu Yerde Yaratılışçılık Kökleniyor). Yazıda BAV tarafından evrim teorisinin aldatmacalarına karşı yapılan bilimsel çalışmaların başarısına, geçtiğimiz yıllarda ülke çapında gerçekleştirilen 100’ü aşkın evrim teorisinin çöküşü konulu konferansa ve Türkiye'deki evrimcilerin çaresizliklerine geniş yer veriliyor. Evrim teorisine karşı başlatılan bu hareketin “Kuzey Amerika dışında, dünyanın en kuvvetli anti-evrimci hareketi” olduğunun ve “diğer Müslüman ülkelere de hızla yayıldığının” altı çiziliyor.

Yazıda ayrıca Harun Yahya'nın “Evrim Aldatmacası” kitabının uluslararası başarısına dikkat çekiliyor. Evrim Aldatmacası kitabının resminin altında ise şu yorum dikkat çekiyor: "Olay çıkardı – Evrim Aldatmacası gibi kitaplar çok geniş bir okuyucu kitlesine sahip." Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada okunan, şu ana kadar 19 dile çevrilen ve halen farklı dillere çevirileri devam eden Evrim Aldatmacası’nı bugün Rusya’dan Hindistan'a, Avustralya'dan Kanada'ya, İtalya’dan İspanya’ya, Polonya'dan Endonezya'ya kadar birçok ülkede tanımayan yok gibi.

Koenig evrim aldatmacasına yönelik bu fikri ve bilimsel çalışmaların karşısında Türk evrimcilerin cevapsız ve yetersiz kaldıklarının belirtiyor ve "...Buradaki bir çok (evrimci) bilim adamı, evrimcilerin kamuoyu nezdinde Türk yaratılışçılarının karşısında itibar kaybetmelerinden endişe duyuyor" diyor.

Sözkonusu yazıda BAV'dan ve başarılı çalışmalarından söz eden birkaç kesit ise şöyle:

"...BAV'ın evrim teorisinin öğretilmesini engellemek için başlattığı kararlı mücadele... Grubun üyeleri bir Web-sitesi kurdular ve Türkiye çapında Amerikalı yaratılışçı kuruluşlardan da konuşmacıların katıldığı bir çok organizasyon düzenlediler. Aynı zamanda, ülkenin her tarafında Evrim Aldatmacası ve Darwinizmin Karanlık Yüzü gibi isimleri olan ve Harun Yahya müstear ismiyle yayınlanan kapsamlı kitaplar dağıttılar. O derece ki bazı bilimadamları (evrimciler) bu kitapların ülkenin bazı bölgelerinde okullarda okutulan ders kitaplarından daha etkin olduğundan şikayet ediyorlar."

Basında çıkan BAV ile ilgili yazıları buradan okuyabilirsiniz>>>