KOSOVA SORUNU VE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARI HAKKINDAKİ KONFERANSLAR

"KOSOVA SORUNU
VE BALKANLAR’IN GELECEĞİ" KONFERANSI

Bilim Araştırma Vakfı Türk dünyasının yaşadığı siyasi problemlere, bilimsel platformlarda çözüm önerileri getirmeye kendisine amaç edinmiştir. Bu amaç doğrultusunda Türk dış siyasetinin gündemini belirleyen konularda konferanslar tertip etmiş, problemlerin ve çözüm önerilerinin bütün detaylarıyla ortaya konması için zemin hazırlamıştır.

Bu doğrultuda ilk olarak "Kosova Sorunu ve Balkanlar’ın Geleceği" isimli bir konferans düzenlenmiştir. Bu konferansta Kosova Özerk Bölgesi’ndeki son siyasi ve sosyal gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve ülkemizin bu konuyla ilgili menfaatlerini koruma yollarını ortaya koymak amaçlanmıştır.

Çırağan Sarayı Mavi Salon’da gerçekleştirilen konferansa, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Prof. Dr. Ömer Aksu, Doç. Dr. Hasan Ünal, Kosova Türkiye temsilcisi Enver Tali, Priştinalılar Derneği Başkanı Rafet Karyağdı konuşmacı olarak katılmışlardır.

"Kosova Sorunu ve Balkanlar’ın Geleceği" konferansının ardından "Ermeni Soykırımı İddialarının İçyüzü" başlıklı bir konferans tertip edilmiş ve ülkemizin saygın politikacıları fikir dünyamızın önde gelen isimleri ve kıymetli öğretim görevlilerimizin katılımıyla, yıllardan beri ülkemizin önemli gündem maddelerinden biri olan Ermeni Sorunu tartışılmıştır.

Dedeman Oteli Balo Salonu’nda gerçekleştirilen bu konferansa Mükerrem Taşçıoğlu, Türkkaya Ataöv ve Em. General Sezai Orkunt konuşmacı olarak katılmışlardır.

ÖNSÖZ
KIBRIS KONFERANSLARI